ESX hosts not registering on EMC VNX (and fix)

While working on an upgrade to vSphere 5.0U1 on a Cisco UCS environment, where the ESX hosts boot from SAN, I noticed one of the hosts was not registered correctly on the EMC VNX, as it showed up as unmanaged. Because the ESX hosts boot from SAN, the host has to be registered before it can auto register, and when it … [Read more...]

Error 29107 when upgrading to vCenter 5.1 (and fix)

When I tried to upgrade my vCenter 5.0U1 Server to 5.1, all seemed to go well, up until the the moment vCenter tried to register with SSO. I received an error message “Error 29107. The service or solution user is already registered. Check Vm_ssoreg.log in system temporary folder for details” I checked this … [Read more...]

Issue with vShield Edge devices due to full root filesystem

In a vSphere environment I am working on we use VMware vShield Edge to do firewalling, NAT and terminate VPNs for customers. On several occasions we where not able to make config changes to some of our VSE devices when we tried to publish the changes we made from within vShield Manager. Whenever we tried to publish the … [Read more...]

Update on LUN connectivity issues with Storage vMotion on EMC VNX when using VAAI

A while ago I posted an article on LUN connectivity issues with Storage vMotion on EMC VNX when using VAAI we experienced. Today I did received an e-mail from EMC they are able to reproduce our issues in their lab, which is an important step to get these issues resolved, since we can only do limited tests in our … [Read more...]